Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2018 yılı gelir vergisi rekortmenleri açıklandı. İsminin açıklanmasına rıza gösteren mükellefler arasında yer alan serbest meslek erbapları her sene olduğu gibi dikkat çekmeyi başardı. Bu mükellefleri daha yakından tanımak adına 2018 yılı vergi rekortmenleri arasında yer alan serbest meslek erbaplarına ait web’de ve kendi profillerinde yer alan bilgileri sizler için derledik. Mükellefler ödedikleri vergi tutarına bağlı olarak rekortmenler listesindeki sırası üzerinden sıralanmış ve ödenen rakamlar ayrıca gösterilmiştir.

9- Gönenç Gürkaynak – (25.404.692,06 TL)

Faaliyet Türü: Hukuk Danışmanlığı ve Temsil Faaliyetleri

Avukat Gönenç Gürkaynak, 25.404.692,06 TL vergi ödeyerek 2018 vergi rekortmenleri listesinin 9. sırasında yer aldı.  Peki, kimdir Gönenç Gürkaynak? 1997 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Gürkaynak, Harvard Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesini almıştır.  Gürkaynak aynı zamanda İstanbul, New York ve İngiltere baroları üyesidir. Bilkent Üniversitesi ve Bilgi Ünivesitesi Hukuk Fakültesi’nde hukuk ve ekonomi, rekabet hukuku ve Anglo-Amerikan hukuku konularında lisans ve lisansüstü seviyelerde ders vermektedir.  Gönenç’in ünü twitter ve dünyaca ünlü diğer şirketlerin avukatlığını yapmasıyla artmıştır.

Av. Gönenç Gürkaynak, 85 hukukçuyla faaliyet gösteren ELIG Gürkaynak Ortak Avukat Bürosu’nun kurucusudur.  Avukatlık Bürosu’nun Düzenlemeye Konu Sektörler ve Şirket Hukuka Uyum Politikaları departmanının başıdır. Çalıştığı alanları rekabet hukuku, yolsuzlukla mücadele ve şirket içi usulsüzlükler, internet hukuku, ifade hürriyeti ve temel hak ve özgürlükler, şirket hukuka uyum projeleri, sözleşme hukuku, idare hukuku ve ticari davalar oluşturmaktadır. Kendisi ayrıca iki ayrı üniversitede .

Biri Türkçe biri İngilizce iki yayınlanmış kitabının yanısıra, özellikle “rekabet hukuku”, “internet hukuku”, “yolsuzlukla mücadele mevzuatı ve politikaları”, “hukuk ve ekonomi”, “ifade özgürlüğü” ve “kamu hukukunun ekonomi politiği” alanlarında uluslararası ve ulusal mecralarda 100’ü aşkın akademik çalışma yayınlamış ve 200’ü aşkın uluslararası ve ulusal akademik konferansta yurt içinde ve yurt dışında bu konularda konuşmacı olmuştur.


43- Ahmed Pekin – (10.245.015,53 TL)

Faaliyet Türü: Hukuk Danışmanlığı ve Temsil Faaliyetleri

Ahmed Pekin, 10.245.015,53 TL tutarındaki vergi ödemesiyle listede kendisine 43. sırada yer buldu. Pekin, mesleğe İzmir’de başlamış, 1984 yılında İstanbul’a taşınmıştır. Ahmed Pekin İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 1970 yılında baroya kaydolan Ahmed Pekin aynı zamanda International bar Association üyesidir. 1971’de kurulmuş olan ve  Türkiye’nin en büyük bağımsız bürolarından biri olan Pekin&Pekin’in kurucu kıdemli ortağıdır. Pekin, kompleks bankacılık ve finans, proje finansmanı, şirket alımları ve birleşmeleri, şirketler hukuku ve vergi hukuku meseleleri üzerine danışmanlık vermektedir. Yargı çevresindeki çok yüksek ölçekli işlemlerin büyük çoğunluğunu gerçekleştirilmesinde, özellikle bankacılık sektöründe öncü rol oynayıp uzun kariyeri boyunca pek çok ödül ve övgü kazanmıştır. Ticari hukuk alanında uzman bir isim olarak görülmektedir. Özellikle şirket birleşme ve satın alma sözleşmelerinde akla gelen ilk isimler arasında olduğu belirtilmektedir.

1987-88 yılında başlayan Kemal Horzum davası ile tanınmıştır. Söz konusu dava 1991 yılında Pekin tarafından devralınmıştır. Ahmed Pekin’in kendi ifadesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal davanın takipçisidir. Karışık ve kompleks bir dava olmasına, davaya ortasından girmesine karşın dava kendisi tarafından kabul edilmiştir. Neticede dava kazanılmış ve Kemal Horzum zimmet davasında en üst ceza ile yargılanmıştır. O dönemlerde bu davanın TRT’de canlı yayınlanıyor olması Pekin’in ününü katlamıştır.


60 – Mehmet Gün – (8.739.930,00 TL)

Faaliyet Türü: Hukuk Danışmanlığı ve Temsil Faaliyetleri

8.739.930,00 TL tutarındaki vergi ödemesiyle avukat Mehmet Gün Listede 60. sırada yer aldı. Mehmet Gün; Türk Ticaret ve Şirketler Hukuku ile Fikrî Mülkiyet Hukuku alanlarındaki deneyimi ve çalışmalarıyla uluslararası anlamda tanınan Gün + Partners Avukatlık Bürosu’nun kurucusudur. Çalışmaları şirketler ve ticaret hukuku, genel ceza hukuku, fikrî mülkiyet hakları ve ilaç hukuku alanlarında yoğunlaşmıştır. Mehmet Gün avukatlık kariyerinde, yerli ve yabancı girişimlerin ve ortaklıkların kurulması ve yeniden yapılandırılması süreçlerinde destek vermiştir. Ayrıca ticaret ve şirketler hukuku, idare hukuku, düzenlenmiş piyasalar hukuku, medeni hukuk ve borçlar hukuku, her türlü fikri mülkiyet hukuku, çevre hukuku, enerji hukuku konularında hukuki danışmanlık, temsil hizmetleri vermiştir.

Hukuk alanında 35 yılı aşkın tecrübeleri, uluslararası hukuki ve ticari ilişkiler, Türk iş hayatı kültürü, ortamı ve ilkeleri hususunda sahip olduğu üstün kavrayışa ek olarak Mehmet Gün; Türk Hukuk Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti’nin İdari Yapısı ve kurumları ile bahse konu kurumlar arasındaki ilişkiler hakkında derin bir bilgi ve kavrayışa sahiptir.Türkiye’deki telif hakkı uygulamasının öncüleri arasında olup; ülke genelinde verilen yüzlerce seminer ve telif hakkı uygulamalarıyla ve davalar için teamül niteliği taşıyan yüzlerce karar aracılığıyla bilhassa bilgisayar yazılımları, yayınlar ve medya konularında Telif Hakkı Kanunu’nun geliştirilmesine katkıda bulunmuştur.

Dava sürecinden hakların korunmasına kadar her türlü fikri mülkiyet (FM) hizmetini sunan bir FM departmanı kurmuş ve bu sayede bürosu, Türkiye’nin önde gelen FM bürosu haline gelmiştir. Mehmet Gün ve ekibinin teamül niteliğinde kararların alınmasına vesile olan davaları literatürde sıklıkla anılmaktadır. Büronun özellikle tanınmış markalara ilişkin çalışmaları sırasında çeşitli emsal kararlar alınmıştır.Patent kanunlarının yorumlanması ve uygulanması konusunda da öncü olup, bilhassa ilaç sektöründe çok sayıda karmaşık patent davasına bakmıştır.

Deneyimli avukatlardan oluşan bir ticarî dava departmanı kurmuştur ve inşaat, bankacılık, menkul kıymetler, sermaye piyasaları ve şirket meselelerinin yanı sıra, büyük çaplı şirket davaları, hissedar uyuşmazlıkları, ortak girişim uyuşmazlıkları ve sigorta ve reasürans konularını içeren çeşitli ticari, kurumsal uyuşmazlık ve konuları ele almıştır. Ayrıca, danışman olarak çeşitli tahkim davalarına katılmıştır ve ICC tahkim davasında tek hakem olarak görev almıştır.


77- Fatoş Kılıç Bıçakçıoğlu – (8.739.930,00 TL)

Faaliyet Türü: Hukuk Danışmanlığı ve Temsil Faaliyetleri

77. sırada yer alan Fatoş Kılış Bıçakçıoğlu’nun vergi hukuku ve idari usül hukuku konusunda türkiye’nin en iyi avukatlarından birisi olduğu ifade edilmektedir. Arthur Andersen eski partneri olan Bıçakçıoğlu, ernst and young hukuk bolumunu kurmuştur. Bıçakçıoğlu aynı zamanda Kılıç Hukuk Bürosunun kurucusudur. Söz konusu hukuk bürosu ticaret hukuku, bankacılık hukuku, vergi ve idare hukuku, rekabet hukuku, telekomünikasyon hukuku ve iş hukuku başta olmak üzere ekonomi hukuku dallarında iş dünyasına hizmet sunmaktadır. Hukuk bürosu bankacılık alanındaki birleşmelerde dolayı tanınmaktadır.  Büro, Türkmen Holding, Rabobank, Accenture, Nestle, Tetra Pak, Conrad, Yapı Kredi Bankası, Petrol Ofisi A.Ş. gibi birçok önemli firmanın hukuk danışmanlığını da yapan büronun faaliyetleri devam emektedir.

83- Ali Acun Ilıcalı – (6.722.156,71 TL)

Faaliyet Türü: Bağımsız Müzisyen, Ses Sanatçısı, Konuşmacı, Sunucu Vb.lerin Faaliyetleri.

Acun Ilıcalı, listenin 83 sırasına yerleşti. Acun Ilıcalı herkesin bildiği bir isim. Beşiktaş muhabiri olarak TV ilk işine başlayan Acun Ilıcalı’nın tanınmaya başlanması Show TV’de yayınlanan Televole furyası ile gerçekleşti. Spor magazin formatlı programda kendine ait bir bölüm sunmaya ve bu bölüm dâhilinde dünyayı dolaşmaya başladı. Ardından bu bölümü, 2002 yılında Acun Firarda adı altında ayrı bir program yaparak sunmaya devam etti. En çok izlenen gezi programı oldu ve bu serüveni ile 105 ülke gezdi. Sonrasında Dokun Bana ve Biri Bizi Gözetliyor programlarının kadrosunda yer alıp yardımcı sunuculuk yaptı.

2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurdu. Fear Factor, Survivor, Kızlar – Erkekler, Survivor Türkiye – Yunanistan, Survivor Aslanlar – Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi , Yetenek Sizsiniz ve Yok Böyle Dans programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusu oldu. Uğur Dündar’ın sunmuş olduğu Yoksa Rüya mı ve Behzat Uygur’un sunmuş olduğu Söyle Söyleyebilirsen programlarının yapımları da Acun Ilıcalı tarafından gerçekleştirilmiştir. O Ses Türkiye ve Survivor Ünlüler – Gönüllüler yarışmalarının da yapımını ve sunuculuğunu yapmıştır. Muhabir olarak girdiği televizyon sektöründe Türkiye’nin en önde gelen yapımcısı olarak isim yapan Acun Ilıcalı,14 Kasım 2013 tarihinde tv8’i satın alarak artık kendi TV kanalının sahibi olduğunu duyurdu. Acun Ilıcalı  bu yayın platformu üzerinden çalışmalarını sürdürmektedir.

ETİKETLER :

YORUM YAP

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Top
Menu