Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi Nasıl Edinilir, Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi Nedir, Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi Ne İşe Yarar, Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi Nasıl Kullanılır, Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi İçerisinde Hangi Mevzuat İçeriği Yer Alır, Justitia Toga İçerisindeki Mevzuatın Güncelliği Nasıl Sağlanır, Justitia Toga Neden Ücretsiz, İçerisinde Virüs Mü Var, Bilgilerimizi Mi Çalıyor, Justitia Toga Cross Platform veya Web Tabanlı Çalışır Mı, Justitia Toga Ne Kadar Süreyle Geliştirilmeye ve Desteklenmeye Devam Edecek,

Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi Nasıl Edinilir?

Bu yazının yayın tarihi itibariyle güncel versiyon 1.0.0.1 olup aşağıda indirme bilgisine yer verilmiştir.

Bu yazıya erişim tarihinize bağlı olarak daha yeni bir versiyonun olup olmadığını bu adresten kontrol edebilirsiniz.

Yükleyici dosyayı indirmek için buraya tıklayrak indirebilirsiniz: (https://www.mediafire.com/file/1whcj9ok0k9ol18/TogaInstaller_v1001.msi/file)

(MD5 Özet Değeri: (619b2765ffebbb472cce190005951361)

ücretsiz e-belge görüntüleyici program, e-fatura görüntületileyici program

Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi Nedir?

Justitia Toga Mali Mevzuat eklentisi Microsoft Word versiyonları ile birlikte çalışan bir ofis eklentisidir. Toga Windows işletim sistemi için diğer tasarlanmış diğer programlar gibi kurulur ve kolayca kaldırılır. Daha önce Microsoft Office Paketi içerisinde yer alan programlar için bir eklenti kurmamış iseniz aşağıdaki öğretici videodan eklentinin nasıl kurulup aktive edilebileceğini hızlıca öğrenebilirsiniz.

Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi Ne İşe Yarar?

Justitia Toga Eklentisi,

  • Word’un içerisinden yani Word ekranından ayrılmadan mevzuata hızlı bir şekilde (istenirse kısayollarla) erişmenizi,
  • Mevzuatı dokümana eklerken ortaya çıkan format sıkıntılarını aşmanızı,
  • Mevzuat içeren dokümanların ilgili mevzuata uygunluğunu kontrol edebilmenizi,
  • Beğendiğiniz Word belgelerinden çeşitli metinleri toplayıp kendi kayıtlarınızı oluşturabilmenizi ve bu kayıtları diğer arkadaşlarınızla paylaşabilmenizi,
  • Hukuki metinleri kolaylıkla oluşturabilmenizi ve tüm bu özelliklere ücretsiz olarak sahip olmanızı sağlar.

Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi Nasıl Kullanılır?

Justitia Toga’nın kendi menüsüne diğer Word Eklentilerinde olduğu gibi MS Word içerisinden erişerek kullanmanız gerekir. Yani eklentinin Word programı dışında bir kullanıcı arayüzü bulunmamaktadır. Yaklaşık 14 dakika boyutundaki aşağıdaki videoya göz atarak eklentinin nasıl kullanıldığını çok hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi İçerisinde Hangi Mevzuat İçeriği Yer Alır?

Şu an görücüye çıkan 1.0.0.1 versiyonu prototip bir sürüm olduğundan ilk yüklemeyle gelen tam paket 22.07.2022 tarih ve  000001 versiyonlu veritabanı içerisinde;

34 ADET KANUN

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun
Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Ve Vakıflara Vergi Muafiyeti Tanınması Hakkında Kanun
Belediye Gelirleri Kanunu
Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri Ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu Ve Görevleri Hakkında Kanun
Ceza Muhakemesi Kanunu
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun
Damga Vergisi Kanunu
Danıştay Kanunu
Değerli Kağıtlar Kanunu
Devlet Memurları Kanunu
Emlak Vergisi Kanunu
Gelir Vergisi Kanunu
Gider Vergileri Kanunu
Harçlar Kanunu
İdari Yargılama Usulü Kanunu
İmar Kanunu
Karayolları Trafik Kanunu
Katma Değer Vergisi Kanunu
Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun
Kurumlar Vergisi Kanunu
Malî Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun
Menkul Ve Gayrimenkul Emval İle Bunların İntifa Haklarının Ve Daimi Vergilerin Mektumlarını Haber Verenlere Verilecek İkramiye Hakkında Kanun
Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu
Özel Tüketim Vergisi Kanunu
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu (*)
Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon Vepayların Düzenlenmesi Hakkında Kanun
Türk Borçlar Kanunu
Türk Ceza Kanunu
Türk Medeni Kanunu
Türk Ticaret Kanunu
Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu
Vergi Kimlik Numarası Kullanımının Yaygınlaştırılması Hakkında Kanun
Vergi Usul Kanunu
Yükseköğretim Kanunu

ve bu kanunların veritabanı tarihi itibariyle güncel 7.417 adet maddesi bulunmaktadır.

Bir kullanıcı olarak istediğiniz Kanun ve bu kanuna ilişkin alt mevzuatın programa eklenmesini talep edebilirsiniz.

Oldukça yakın bir tarihte eklenti veritabanına mali mevzuatla ilgili Cumhurbaşkanı Kararları, BKK, Yönetmelik, Tebliğ, Genel Yazı, İç Genelge, Sirküler, Özelgeler eklenecektir.

Justitia Toga İçerisindeki Mevzuatın Güncelliği Nasıl Sağlanır?

Justitia Toga hem kendisini hem de içerisindeki veritabanını güncelleme yeteneğine sahiptir. Justitia Toga’yı kullanırken sadece güncelleme zamanında internete ihtiyaç duyarsınız. Yani Toga içerisindeki tüm mevzuat ile  internet erişimi olmadan çalışabilirsiniz. Veritabanın güncellemelerini kabul ettiğiniz sürece tüm mevzuat değişiklikleri programa dahil olan veritabanına işlenecek ve içerdiği mevzuat güncel kalacaktır.

Justitia Toga Neden Ücretsiz, İçerisinde Virüs Mü Var, Bilgilerimizi Mi Çalıyor?

Bu endişelerinizi gidermek adına Justitia Projesi Websitesine göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Toga proje kapsamında yazılan ilk program olmayıp yazılımı devam eden projeler sadece birisidir.

Justitia Toga Cross Platform veya Web Tabanlı Çalışır Mı?

Bir Microsoft Office eklentisi kodlanabilmesi için Microsoft yazılımcılara birden fazla seçenek sunmaktadır. Bunlardan VSTO seçeneği daha çok masaüstü geliştirmede kullanılmaktadır. Eklentinin belli bir kullanıcı kitlesine ulaşması durumunda Office.js gibi bir altyapıyla tekrar yazılması zor bir iş değildir. Ancak şu bu zahmete girmedik.

Mali Mevzuatla İlgili Bir Office Eklentisi Yazma Fikri Nasıl Ortaya Çıktı?

Bir müfettiş olarak uzun süredir rapor yazıyorsanız,  bu raporlarda nadiren mevzuat bilgisine ihtiyaç duymadığınızı veya herhangi bir kanuni metne atıfta bulunmadığınızı ya da alıntı yapmadığınızı deneyimlersiniz. İster mevzuata ulaşmak için çevrimiçi mevzuat bankalarının sunmuş olduğu imkânları isterse internetteki ücretsiz kaynakları kullanın bir mevzuata erişmek, kopyalamak ve çalıştığınız metne ekleyip format kaymalarını düzeltmek bana her zaman zahmetli ve zaman kaybına neden olan bir iştir. Üstelik bunu yaparken dönemselliğe dikkat edip kullandığınız hukuki metinlerin raporunuzu yazdığınız dönemde cari olduğunu da kontrol etmek zorundasınız. Ne yazık ki aynı sorunlar kitap, makale, köşe yazısı gibi hukuki metinler içeren diğer çalışmaların yapılmasında da geçerlidir.

Benzeri sorunları yazılan raporlardaki mevzuat hükümlerinin, atıf ve alıntılarının doğruluğunu kontrol eden Rapor Değerlendirme Komisyonları, hakemler, raportörler gibi değerlendirme makamlarının üyeleri de yaşamaktadır. Raporda atfedilen mevzuatı bul, rapordaki ile karşılaştır, güncelliğini sorgula, bunları yaparken ekrandan ekrana geç ve çeşitli notlar al en az raporu yazmak kadar zahmetli bir işe dönüşebilir.

Mesleğe ilk giren bir çok müfettiş ilk andan itibaren mali mevzuatın tamamının derli toplu elimin altında olmasını isteme eğilimindedir. Yapılan işin niteliğini anlamak ve takdir etmekle beraber mevzuat bankalarına para vermek herkesin tercihi değildir. Tabi hemen Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesine gidilir; tebliğ, sirküler, yönetmelik ne varsa alınıp Word dosyalarına ayrı ayrı kaydedilerek herkes kendi çevrimdışı mevzuat bankasını oluşturmaya girişir. Zamanla Word dosyalarının yetersiz kaldığını ve sonuçta yine çevrimiçi kaynaklara yöneldiğinizi söylemek gereksiz bir detaydır.

İşte Justitia Toga projesi de böyle basit bir insanı ihtiyacın karşılığı olarak doğdu diyebiliriz. Rapor yazarken neden mevzuat aramak için Word ekranından ayrılalım, neden çok kullandığımız bazı maddelere kısayollarla ulaşmayalım, neden elimizin altında çevrimdışı da çalışabilen bir mevzuat arşivi olmasın, neden beğendiğimiz bir rapordaki bazı cümleleri (Quick Parts benzeri)alıp kendi raporlarımızda kolay bir şekilde kullanmayalım ya da kendi alıntılarımızdan oluşan bir arşivi meslektaşlarımızla paylaşmayalım derken yola çıkmıştık bile.

Justitia Toga Ne Kadar Süreyle Geliştirilmeye ve Desteklenmeye Devam Edecek?

Herkesin kullanıcı dostu arayüzlerle ve ücretsiz olarak kendi mevzuatına ulaşmasının bir gereklilik olduğuna ve bu işin sosyal faydasına inandığımdığımızdan her zaman ücretsiz olarak kalacak bu programın (eklentinin) geleceğine dair bazı varsayımlarda bulunarak eklentiyi geliştirmeye devam edeceğiz. Bununla beraber aşağıdaki gibi bir yol haritası belirlediğimizi de mevcut kullanıcılarla paylaşmayı uygun buluyoruz.

Eklenti kullanıcı sayısı bakımından yaygınlık kazansın veya kazanmasın:

–  Söz verdiğimiz gibi kanun maddeleri dışında kalan yönetmelik, tebliğ, sirküler, özelge gibi alt mevzuatı programın veritabanına dahil edilmesini,

– Düzenli bir şekilde içerisindeki veritabanının güncellenmesi için online güncellemelerin hazırlanmasını,

Justitia Projesi devam ettiği sürece gerçekleştireceğiz.

Eğer eklenti yaygınlık kazanıp hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine ulaşırsa:

  • Office.js ile çalışacak cross platform bir versiyonunun yazılması,
  • Word içerisindeki belli bir metnin veya alanın veya dışa aktarılan kayıtların şifrelenmesi,
  • Mevzuat yazımında daha ileri seviyede kolaylık sağlamak için metin tahminleri (text predictions) ile yazara öneriler sunulması,
  • Yazılan mevzuat hükümlerindeki yanlışlığın tespitine ilişkin oto düzeltme (auto correction) uygulaması geliştirilmesi,
  • Belirli bir zaman aralığı belirlenerek kullanıcıya sadece o zaman aralığında cari olan mevzuattan alıntı yapmasını sağlayacak bir seçeneğin sunulması,
  • Toga içerisine tek tuşla ulaşılabilecek ve arayüzlerle otomasyona tabi tutulabilecek şablonlar eklenmesi,

gibi seçenekleri değerlendiriyor olacağız.

Justitia Toga İle İlgili Görüşlerimizi Hangi Kanaldan İletebiliriz?

Toga Projesi ile ilgili tüm görüş, istek, öneri ve taleplerinizi burayı tıklayarak (Toga ile ilgili sorular
https://www.justitiaprojesi.com/sorular/soru-kategorileri/toga-sorular/) soru/talep formatında bizlere iletebilirsiniz.

Son Sözler

Programın ilk kullanıcısı olarak uzunca süren deneme sürecinde bir yandan hatalarını giderirken diğer yandan ciddi bir şekilde rapor yazımında bana katkı sağladığını ifade edebilirim. Bu yüzden ortaya çıkan üründen kendi adıma oldukça memnun olduğumu samimiyetle itiraf edebilirim. Eminim mevzuatla uğraşan ve yapılan işin kıymetini takdir edebilecek diğer kişilerin hayatlarına bir nebze de olsa kolaylık katacaktır.

Hangi seçenek cari olursa olsun öncelikle kendim için ve zevkle yazdığım bu eklenti amacına ulaşmış ve benimle aynı fikirleri paylaşan mali alandaki emekçilere bir kolaylık olarak sunulmuş olacaktır. Bu süreçte eklentiye ilişkin fikirlerinizi benimle paylaşmaktan çekinmeyin.

25 Temmuz 2022 /Justitia Toga Microsoft Word Mali Mevzuat Eklentisi
Yasal Uyarı: @Vergipedia , Tüm hakları saklıdır - Yanlızca kaynak gösterilerek kullanılabilir.
ETİKETLER :

YORUM YAP

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Yorumlananlar
Top
Menu