Ziyafet, Düğün, Toplantı Ve Organizasyon Hizmetinde Kdv Tevkifatı Hk.

Ziyafet, Düğün, Toplantı Ve Organizasyon Hizmetinde Kdv Tevkifatı Hk.konulu özelgenin içeriği aşağıda verilmiştir. Vergipedia üzerinden daha fazla özelgeye erişebilirsiniz. Diğer sayfalarımızı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Ziyafet, Düğün, Toplantı Ve Organizasyon Hizmetinde Kdv Tevkifatı Hk. 

T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

ücretsiz e-belge görüntüleyici program, e-fatura görüntületileyici program

ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü

Sayı

:

B.07.1.GİB.4.06.17.01-KDV-3:2010-14009-91-1009

17/11/2011

Konu

:

Ziyafet, düğün, toplantı ve organizasyon hizmetinde KDV tevkifatı

            İlgide kayıtlı dilekçenizde kamu kurum ve kuruluşlarına, vakıf, dernek, şirket ve şahıslara, malzemeleri piyasadan alınmak suretiyle işletmede görevli aşçılarınız tarafından hazırlanarak sunumu gerçekleştirilen ziyafet, düğün, toplantı ve organizasyon hizmeti verdiğiniz belirtilerek, söz konusu hizmet sonrasında düzenleyeceğiniz faturalarda tevkifat uygulanıp uygulanmayacağı hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.

            KDV Kanununun 1/1 inci maddesinde; Türkiye’de ticari, sınai, zirai faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan teslim ve hizmetlerin  katma değer vergisine tabi olduğu belirtilmiştir.

            Aynı Kanunun 9 uncu maddesi ile, vergi alacağının emniyet altına alınması amacıyla vergiye tabi işlemlere taraf olanları vergi alacağının ödenmesinden sorumlu tutma konusunda Bakanlığımıza yetki verilmiştir.

            Söz konusu maddenin verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 91, 95, 96 ve 97 Seri No.lu KDV Genel Tebliğlerinde tevkifat yapmakla yükümlü kurum ve kuruluşlar sayılmış, birbirlerine karşı ifa ettikleri hariç olmak üzere tevkifat kapsamındaki hizmetler ile bu hizmetlere uygulanacak tevkifat oranları ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

            Buna göre, gerek kurumunuzun Dışişleri Bakanlığına idari yönden bağlı bir kuruluş olması, gerekse kamu kurum ve kuruluşları ile vakıf, dernek, şirket ve şahıslara vermiş olduğunuz ziyafet, düğün, toplantı ve organizasyon hizmeti, bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğinden anılan hizmetler %18 oranında KDV’ye tabi tutulacak olup, bahsi geçen mevzuat kapsamında KDV tevkifatı yapılmayacaktır.

            Bilgi edinilmesini rica ederim.

Özelge:Ziyafet, Düğün, Toplantı Ve Organizasyon Hizmetinde Kdv Tevkifatı Hk.

17.11.2011

B.07.1.GİB.4.06.17.01-KDV-3:2010-14009-91-1009

Son Yorumlananlar
Top
Menu